inici

Altres activitas, Ensenyament


- A mitjans de l'any 1998, després de la meva jubilació com a Directiu del Banc de Sabadell, em vaig plantejar què podia fer per ser útil i ajudar a la educació dels nens i nenes del meu poble, El Masnou.


- D'acord amb el Consell Escolar, vaig començar a ensenyar a pintar a l'aquarel-la als alumnes de 3er i 4rt de Primaria.


- Fins aleshores he ensenyat a més de quatre mil nens i nenes, la millor compensació la rebo d'ells mateixos amb la seva alegria i espontaneitat.


- També és gratificant seguir el procés de "deixar-se anar" que segueixen: comencen amb certa por al paper en blanc, a creure que no en seran capaços… després quan perden la por a mesclar els colors a la paleta, aprenen a agafar el pinzell amb precisió, i a fer córrer l'aquarel.la pel paper, ja no hi ha qui els pari!.


Fa pocs dies una senyora em va parar pel carrer i em va dir: "La meva filla està fent segon de Belles Arts, això es gràcies a vostè"...una nova compensació !.


Cada any, a l'acabar el curs escolar, fem una gran trobada-vernissatge amb tots els alumnes i pares al Club de Tennis Masnou, i exposem les seves obres perquè tots les puguem veure. És interessant com cadascun interpreta el mateix tema a la seva manera, i totes les obres juntes formen un gran collage vibrant de color, com un gran quadre fet de molts quadres!

Carles de la Torre: altres activitats
Art i comunicació


- M'agrada molt parlar en pùblic, m'hi trobo bé. Dono conferències sobre dos temes cabdals per a mi : "L'Art com a punt d'equilibri" i "La comunicació i les Relacions Humanes".


- En "l'Art com a punt d'equlibri" parteixo de la teoria que cadascú ha de trobar quina és la seva forma d'expressió creativa, no tots tenim la mateixa pintura, escultura, fotografia, escultura, escriptura…En el moment que ens despreocupem del resultat i gaudim del fet creatiu com si fos un joc, es crea un estat interior de silenci, les preocupacions s'allunyen i només deixem fluir en el que estem fent.


Cuina i pintura


- Amb en Xavi Orfila, gran xef i amic, s'ens va ocórrer fer un maridatge entre pintura i cuina: un xef pensa en colors quan composa els seus plats, igual que un pintor quan composa els seus quadres.

Llavors varem plantejar un sopar on els plats que ell proposava en el menú degustació, es corresponguéssin amb els mateixos colors del quadre que jo mateix anava pintant: mentre els plats arribaven als comensals, el quadre anava prenent forma. Al final, es presentava el quadre als assistents, perquè reconeguéssin en el paissatge pintat els colors de les diferents composicions culinàries que havien tastat.


Carles de la Torre: altres activitats
Carles de la Torre: altres activitats
Carles de la Torre: altres activitats
Carles de la Torre: altres activitats