inici
Carles de la Torre: Nit Màgica (Biennal Futbol Club Barcelona)

" Nit Màgica"


-En la darrera Biennal del Futbol Club Barcelona, una obra meva titulada " Nit Màgica" va ser seleccionada i publicada en el catàleg final.


-L'obra vol captar aquesta fusió especial de llum i color intens de la part superior de la tribuna del Camp Nou, amb la serenor del cel de nit que li serveix de coberta; l'entusiasme bulliciós de l'afició concentrada als seus seients, contrastada amb el buit de la foscor que s'eleva per sobre de tots ells. La pinzellada puntillista permet donar vibració i moviment a les multituts d'espectadors, vistos des de la distància.


-Quan va acabar l'exposició del Camp Nou, la obra va ser donada a la Penya Barcelonista del Masnou, en motiu del seu XXV aniversari. Es va fer entrega a Eduard Gisbert (alcalde del Masnou) i a Vicenç Segarra, president de la Penya.


Premis


-En aquests últims 20 anys com a pintor, he rebut alguns premis, però especial il.lusió em va fer el "Premi Eduquem-2009" que atorga l'Ajuntament del Masnou a aquelles persones o entitats que més han col.laborat en la educació durant l'esmentat any.
En el meu cas, el premi era lliurat per la col.laboració amb les escoles del Masnou, donant classes de pintura als seus alumnes durant els últims 12 anys.
Malgrat que els reconeixements no són la motivació de l'esforç quan creus en el que fas, som humans i també ens omplen !.

Per cert m'hi van portar sense saber-ho: hi havia més de 300 persones a l'entrega del guardó....em vaig emocionar, naturalment !


-El Premi Caixa de Girona de Música i Pintura, organitzat conjuntament amb el Club Nàutic del Masnou, al 1998, em va ser entregat per una aquarel.la que representava una senzilla barqueta de pescadors amarrada al Port del Masnou, havent acabat la jornada, encara amb les xarxes per endreçar.